KØREPRØVEN

Alt det du skal huske og være opmærksom på til køreprøven.

Du skal medbringe følgende dokumenter ved den praktiske køreprøve:

Hvilken bil skal jeg køre i til prøven?

Du tager køreprøven i samme bil, som du har haft køretimer i.

Hvordan foregår prøven?
Vi mødes 1-2 timer, før prøven starter.
Her gennemgår vi bilens teknik en sidste gang og kører så en opvarmningstur hen til det sted, vi skal mødes med køresagkyndige.

Den sagkyndige kigger dine papirer igennem og stiller spørgsmål om bilens teknik.
Når du har besvaret spørgsmålene indtager den sagkyndige kørelærerens plads, hvorfra han iagttager dine færdigheder og kørsel i trafikken.

Køreprøven varer normalt 25-55 minutter. Efter endt køreprøve får du dit resultat at vide.

Bliv klar til din køreprøve i Aarhus med vores hjælp

Til din køreprøve, gælder det virkelig om at demonstrere dine kørefærdigheder og vise, at du er sikker og ansvarlig bag rattet. For at hjælpe dig med at forberede dig bedst muligt til din køreprøve, har vi udarbejdet denne guide, der forhåbentlig svarer på alle de spørgsmål du måtte have til den endelige prøve.

5 hurtige tips til at bestå i første forsøg

» Vær opmærksom og koncentreret: Under køreprøven i Aarhus er det vigtigt at være opmærksom på vejen og dine omgivelser. Hold øje med trafikken, skiltning og andre trafikanter. Vær koncentreret og reagér hurtigt på forskellige kørselssituationer. kig langt fremad og få tydeligt vist dine hensigter. samt hav meget fokus på orienteringer, spejl, spejl, skulder. særligt ved højresving. 

» Følg instruktionerne: Lyt nøje til instruktionerne fra din køreprøveevaluator og følg dem præcist. Dette inkluderer at bruge korrekt signalering, observere trafikregler og følge anvisninger til manøvrer.

» Vær rolig og selvsikker: Prøv at bevare roen og vær selvsikker under køreprøven. Lad ikke nervøsitet påvirke dine kørefærdigheder. Husk, at du har forberedt dig grundigt, og at du er i stand til at klare prøven.

» Vær opmærksom på dine fejl: Hvis du begår en fejl under køreprøven, skal du ikke gå i panik. Det er vigtigt at reagere korrekt, rette fejlen og fortsætte sikkert. Lad ikke en enkelt fejl ødelægge resten af din præstation, da du aldrig ved om den egentlig dumper dig.

» Kør sikkert: Vis din evne til at køre sikkert ved at være opmærksom på potentielle farer og handle proaktivt for at undgå dem. Vær opmærksom på dine sidespejle, brug dine blinklys og hold passende afstand til andre køretøjer.

Ved at følge disse tips og forberede dig grundigt har du gode chancer for at bestå din køreprøve. Husk at holde fokus, vær selvsikker og vis dine kørefærdigheder med sikkerhed og ansvarlighed. Hvis du også vil lære mere om teoriprøven, så læs med her. Held og lykke!

Køreprøve

Booking af din køreprøve

Når du føler dig godt forberedt og vi mener at du er klar til at bestå, booker vi en kørerprøve til dig. Sørg for at have dine nødvendige dokumenter klar, såsom udfyldt og underskrevet ansøgning til kørekort, din udfyldte lektionsplan og et gyldigt pas. Har du ikke dansk statsborgerskab, skal du også medbringe din opholdstilladelse. Hvis du generhverver kørekortet, er der nogle andre regler og procedurer, som du kan læse om her.

Det er vigtigt at være opmærksom på eventuelle ventetider for køreprøver. Tjek ledige tider og planlæg din prøve i god tid for at undgå unødig forsinkelse i processen. Med vores lynkursus-pakke kan du gratis booke alle prøver gennem os.

Lynkursus kørekort Århus

Forberedelse til køreprøven

For at bestå din køreprøve er forberedelse et vigtigt element for at komme hurtigt igennem. Det er også en af hovedgrundene til at vores elever har nogle af de laveste dumpeprocenter til køreprøverne i Aarhus. Her er nogle vigtige trin, du kan tage for at være godt forberedt:

» Køretimer: Hvis du synes det kniber med kørslen, kan du tage ekstra køretimer for at opbygge dine kørefærdigheder og forbedre din køreteknik. Kørelæreren vil guide dig gennem forskellige kørselssituationer og give dig feedback til at forbedre din kørsel.

» Studér teorien: Genopfrisk din viden om trafikregler og skiltning ved at læse teorimaterialet igen. Forstå de forskellige regler og principper, og hvordan de skal anvendes i praksis under kørsel. Dette vil hjælpe dig med at tage velinformerede beslutninger på vejen.

» Øvelseskørsel: Øv dig i forskellige kørselssituationer, såsom bykørsel, landevejskørsel og motorvejskørsel, så du er klar på alle scenarier du kan komme ud for til prøven. Arbejd med at forbedre dine manøvrer, herunder parkering, vending og skift af vognbane. Jo mere du øver dig, desto mere selvsikker og dygtig bliver du.

» Simulerede køreprøver: Vi laver altid en af de sidste kørsler, fuldstændigt som en rigtig køreprøve, hvor vi starter på prøvestedet og kører en rute som tilsvare den du kan blive testet i til din køreprøve. Disse øvelser vil hjælpe dig med at vænne dig til prøveformatet og identificere eventuelle områder, hvor du har brug for yderligere forbedring.

Ofte stillede spørgsmål til køreprøven

Er du forberedt på køreprøven? Find svar på de hyppigst stillede spørgsmål, som kan opstå under din køreprøve, og vær godt rustet til at få dit kørekort.

Kontrol af styretøj & styreapparat

På nyere biler må der normalt ikke være ratslør

Kontroller servovæske hvis bilen har servostyring.

Hjulene skal stå i ligeudstilling.

Svar: Hvis bilen har servostyring skal motoren være tændt.

Rul vinduet ned, stil dig udenfor bilen og fat rattet. Lige så snart rattet bevæges skal hjulene bevæge sig.

Kontrol af bremser & bremseforstærker

Bremsevæske skal være mellem minimum og maximum mærke.

Pedalen må ikke kunne trædes helt ned i bund, også når der trædes hurtigt og hårdt. Den må heller ikke synke, mens den holdes nedtrådt ved konstant tryk.

Pedalen pumpes 3-4 gange. Hold trykket på pedalen og start motoren. Hvis pedalen synker, er forstærkeren i orden.

Bærende dele

Dæk skal have mindst 1,6 mm slidbane i hovedmønstret.

Dæk skal være monteret korrekt og være af samme type på alle 4 hjul (f.eks. sommer eller vinterdæk).

Pigdæk må kun anvendes i perioden 1. november til 15. april.

Støddæmpere skal være virksomme ved alle hjul, bedømt ved at bilen straks går til ro efter en kraftig påvirkning af støddæmperen.

Kølervæske og sprinklervæske skal være påfyldt i tilstrækkelig mængde bedømt efter instruktionsbogens anvisninger.

Motor og udstødningssystem

Motoren må ikke udvikle unødig røg og støj.

Motoren må ikke være tilsølet af udsivende olie.

Udstødningssystemet skal være tæt og sidde fast.

Motorolie skal være påfyldt i tilstrækkelig mængde aflæst på oliepindens max. og min. – mærker eller efter instruktionsbogens anvisninger.

Kølervæske og sprinklervæske skal være påfyldt i tilstrækkelig mængde bedømt efter instruktionsbogens anvisninger.

Lygter foran

De skal lyse hvidt eller gulligt, må ikke blænde og skal kunne ses på 300 m.

De skal lyse hvidt eller gulligt, må ikke blænde, skal oplyse vejen mindst 30 m, være asymmetriske, og have et fald på 1% (10cm på 10m).

De skal lyse hvidt eller gulligt, oplyse vejen mindst 100 m, og have en kontrollampe i instrumentpanelet.

Lygter bag

De skal lyse rødt, må ikke blænde, og skal kunne ses på 300 m.

De skal lyse rødt og lyse væsentligt kraftigere (mindst 3 gange) end baglygterne, når der trædes på bremsepedalen.

Det skal være hvidt og oplyse nummerpladen, så den kan aflæses i en afstand af 20 m.

Reflekser

Reflekser skal være røde, godkendte og må ikke være trekantede.

Tegngivning

Der skal være 6 blinklygter, som skal være gule eller orange, blinke 1-2 gange i sekundet, ses i kraftigt sollys, og hvis de blinker hurtigere end sædvanligt, er det normalt et tegn på, at en eller flere blinklygter ikke virker. Havariblinket tænder alle blinklygterne.